Slaget ved Boden 1813

Slaget ved Boden var en del af Englandskrigene (også kendt som Napoleonskrigene). Under krigen var det nuværende Slesvigske Fodregiment benævnt Slesvigske Infanteriregiment. Under Englandskrigene var Danmark allieret med Napoleons Frankrig. I forbindelse med fransk tilbagetrækning omkring Hamborg havde danske og franske styrker forbindelse og kontakt med den efterfølgende fjende.

Et slip i forbindelsen mellem franskmændene og danskerne førte til fægtningen ved Boden.

  1. Slesvigske var i stilling ved Boden og holdt urokkeligt stand mod tre stormangreb fra en hannoveransk bataljon. Fjenden kastede endnu en bataljon ind i kampen og den danske styrke måtte trække sig, for om aftenen igen at holde stand med en generalsalve efterfulgt af beslutsomme angreb med bajonetter. Det fik fjenden til at vakle og flygte i panik, hvilket den danske styrke fulgte op med en forfølgelse fra dragoner og husarer.

Inde i kapellet ligger regimentets mindebog, som indeholder navnene på faldne soldater fra regimentet fra oprettelsen i 1778 til i dag.

Ud over navnene på de faldne soldater, er der i mindebogen en række tegninger udført af kunstneren Sven Dubois. De tager alle afsæt i regimentets historie og forestiller blandt andet forskellige kampscener.

Scroll til toppen