Hjem > Status vedr. markering af Genforeningen

Status vedr. markering af Genforeningen

Genforeningsjubilæet i ny form

Den samlede ramme er forlænget frem til november 2020 og udvidet med et kompakt sommerprogram i 2021. Genforeningsdagen i juni 2021 bliver omdrejningspunktet for den kongelige rundtur i Sønderjylland, og flere fyrtårnsaktiviteter er udskudt.

 

Af Keller Nielsen

 

Markeringen af 100-året for Genforeningen har fundet sin nye form og bliver genoptaget i takt med genåbningen af Danmark. Over hele landet har aktører fundet nye datoer i kalenderen for deres del af markeringen.

Markeringen er tilpasset med to nye tidsvinduer: Programmet fortsætter til og med november i år og udvides med et kompakt sommerprogram på ca. 6 uger fra 1. maj til midten af juni 2021.

Hen over efteråret kan man bl.a. opleve udstillinger, foredragsrækker, koncertturneer og fællessangsaktiviteter over hele landet. Også nye aktiviteter har fået plads i kalenderen.

Næste års kompakte sommerprogram, der starter 1. maj 2021, rummer primært de store udendørs festligheder. Premierer på opera, egnsspil og teater, to store løbeevents – Royal Run og Stafet 2020, sangerfesten på Skamlingsbanken for blot at nævne nogle af begivenhederne. Det kongelige besøg i Sønderjylland omkring Genforeningsdagen 15. juni runder programmet af på festligste vis.

Sekretariatet opdaterer løbende eventkalenderen på hjemmesiden med de nye datoer.

 

Giv besked om nye datoer og aktiviteter Aktører opfordres til at kontakte sekretariatet med oplysninger om ændrede datoer og tilpasninger af arrangementer. Sekretariatet hører også meget gerne om nye aktiviteter, som ikke allerede har haft plads i kalenderen. Sådan hjælper man med så vidt muligt at give publikum et samlet opdateret program.

 

Lad os alle se frem mod gode markeringer i kølvandet på COVID-19, idet man kan holde sig opdateret om udviklingen i aktiviteterne – der er rigtigt mange – og kontakt til sekretariatet

på hjemmesiden genforeningen2020.dk.