Hjem > SMUK til Frankrig

SMUK til Frankrig

 

P R E S S E M E D D E L E L S E                                                                              0 7. 0 9. 2 0 1 8

 

 

Mange vil med SMUK til Frankrig

 

 

Det er en glad og stolt formand for Slesvigske Støtteforening, der kan melde om stor interesse for den bustur, som foreningen arrangerer i anledning af 100-året for afslutningen af 1. Verdenskrig.

 

 

Deltagerne på turen skal bl.a. overvære en koncert med SMUK i den imponerende katedral i Haderslevs franske venskabsby, Braine. En koncert, der også overværes af HKH Prins Joachim. Ved koncerten uropfører SMUK et musikalsk værk komponeret specielt til lejligheden af den danske komponist Søren Birch.

 

På selve årsdagen for afslutningen af krigen afholdes en mindehøjtidelighed på Den Sønderjyske Kirkegård lidt udenfor Braine. Udover mindehøjtidelighed får deltagerne på turen også mulighed for at besøge Verdun, ”helvedes forgård”, slagmarken med mere end en halv million faldne samt bajonetgraven, Fort Douaumont og den store massekirkegård med benhuset samt jernbanevognen i Compiegne-skoven, hvor våbenstilstandene 1918 og 1940 blev underskrevet.

 

Turen finder sted i perioden fra den 9. til den 12. november og foregår med bus. Turen koster kr. 3.000,- inkl. halvpension.

 

Støtteforeningens formand, Keller Nielsen, der tidligere har været garnisonskommandant på Haderslev Kaserne er guide på turen. Keller Nielsen har ofte deltaget i mindehøjtideligheder i Braine og har et indgående kendskab til såvel området som til de historiske begivenheder.

 

Hvis man er interesseret i deltage i turen eller få yderligere information kan bestyrelsesmedlem Sonja Barsøe kontaktes på tlf.: 20 25 15 93.