Hjem > SMUK nytårskoncert 2021

SMUK nytårskoncert 2021

 

SMUK er traditioner og gode oplevelser

Blandt dem er SMUK nytårskoncert og julekoncerter. Begge dele kan snart opleves.

 

SMUK – Slesvigske Musikkorps har mange habitater. Musikerne trives, når orkestret løser opgaver og sikrer den helt rette stemning og ramme til begivenheder internt i Forsvaret. Akkurat som musikerne trives på scenen foran publikum. I den kommende tid bliver der rig lejlighed til at opleve, hvordan musikerne sætter stor pris på netop at give publikum en god oplevelse og samtidig minde om at Forsvaret er meget mere end krudt og kugler. Eksempelvis er SMUK et meget konkret billede på, hvordan Forsvaret er en helt særlig institution, med en helt særlig plads i Danmarks historie og med helt særlige traditioner.

- Og en af de traditioner er SMUKs nytårskoncerter, hvor vi år efter år har haft mulighed for at bygge bro mellem Forsvaret og det publikum, der sidder i salene. Af flere årsager glæder vi os derfor helt vildt til igen at drage på turné med nytårskoncerterne. Sidste år blev de aflyst, men nu vender vi stærkt tilbage, siger orkesterchef i SMUK, Rasmus Frandsen.

Smil, varme og en utrolig stemme

Dorthe Gerlach er solist til SMUK Nytårskoncert 2022. Hun er garant for smil, varme og en stemme ud over det sædvanlige. Derfor kan publikum godt allerede nu begynde at glæde sig. Rasmus Frandsen ser i hvert fald frem til samarbejdet med sangerinden. Hun har nemlig ikke kun en utrolig udstråling. Hendes musikalske alsidighed er ligeledes enestående, hvilket har været medvirkende til, at hun er en af tidens mest efterspurgte solister.

Dorthe Gerlach er kendt fra bandet ”Hush”, som debuterede i 2004. I 2015 udsendte hun debutalbummet ”Natlys”. Dorthe Gerlach har desuden lagt vokal til Chris Minh Dokys jazzmessi Vor Frue Kirke i København. Til DRs mindekoncert for Kim Larsen i 2018 på Rådshuspladsen fortolkede hun ”This is my life”. Hun er desuden kendt fra tv-programmet “Toppen af Poppen”.

Julesang og Messingklang

Som bekendt står julen for døren. Forsvarets Musikalske Ambassadører har tradition for at skabe den helt rette julestemning. I år bliver ingen undtagelse. Her fylder SMUK således Kulturhus Harmonien i Haderslev med messingmusik, mens Haderslev Domkirkes Pigekor sørger for korsang af højeste kvalitet ved samme lejlighed. Der er derfor lagt top en koncert, hvor julestemningen bliver så tyk, at den næsten ikke bliver til at skære igennem.

På musikkorpsets hjemmeside www.smukmusik.dk er der mere information om arrangementerne, om tidspunkter samt information om billetkøb.