Hjem > Præsidenten har ordet

Præsidenten har ordet

 

 

Kære soldaterkammerater  

 

Vi nærmer os tiden, hvor hverdagen normaliseres. Forudsætning herfor er imidlertid, at vi alle er vaccineret. Vi må derfor væbne os med tålmodighed lidt endnu. I skrivende stund ultimo maj har vi som soldaterforening stadig ikke adgang til Haderslev Kaserne. Men vi ved, at der arbejdes på en plan for tilbagevenden til en mere åben kaserne. Situationen har imidlertid også medført, at vi ikke tør planlægge på at holde jubilarstævne i 2021, idet det forudsætter adgang til kasernen og rådighed over Slesvigske Musikkorps, hvilket vi i øjeblikket ikke kan planlægge på. Det betyder derfor, at vi holder jubilarstævne lørdag den 21. maj 2022, hvor vi markerer jubilarer fra tre årgange, altså kammerater, som har jubilæum i 2020, 2021 og 2022. Vi holder imidlertid fast i vores planlagte generalforsamling lørdag den 2. oktober 2021; dagen efter regimentets 243 års fødselsdag, som regimentet planlægger at markere på traditionel vis udbygget med sammenkomster i messerne om aftenen.

Vores garnisonsmuseum er stadig pakket ned; noget som naturligt ikke passer kaptajn Helge Moosmann, som gennem alle årene har passet på regimentets effekter og sikret, at det genopstandne regiment har kunnet overtage dem i god stand. Og det er ikke endeligt besluttet, hvor museet skal placeres. Men der er taget stilling til et foreningslokale til soldaterforeningen, således at vi har et sted at samles, når der igen åbnes for adgang til kasernen. Og bare rolig – der bliver ikke langt fra vores lokale til messen. Vi glæder os.

Vi har en forventning om, at årets øvrige resterende mærkedage i vid udstrækning gennemføres som planlagt, dvs. Bjerningdagen 30. juni, Genforeningsgudstjeneste i Tyrstrup Kirke 10. juli, Isteddagen på Flensborg Gl. Kirkegård 25. juli kl. 08.30, Flagdagen for Danmarks udsendte 5. september, Forsvarets Dag på Kronborg 11. september og Våbenstilstandsdagen 11. november.

Jeg vil gerne kraftigt opfordre til, at I deltager i og bakker op om disse arrangementer, ikke mindst Isteddagen 25. juli i Flensborg og Forsvarets Dag på Kronborg 11. september. Det er fine arrangementer, som altid byder på en god oplevelse for de deltagende, og som fortjener vores opbakning.

Efter en kold og regnfuld maj står sommeren for døren med varme og sol, og jeg vil ønske alle en god sommer, idet jeg ser frem til at vende tilbage til en hverdag, hvor det ikke er coronavirus, der begrænser vore muligheder.


Med kammeratlig hilsen

Keller Nielsen