Hjem > Julehilsen

Julehilsen

 

Præsidenten ønsker alle en Glædelig Jul samt et Godt Nytår

 

Året 2021 nærmer sig sin afslutning.

Året har jo desværre – ligesom 2020 – været præget af coronapandemien med en del restriktioner til følge. Således skulle vi hen i august, før der blevet åbnet for almindelig adgang til Haderslev Kaserne. Og kasernen er jo ”vores andet hjem”; stedet som har givet vore kammerater så mange minder. Nu håber vi, at lyset forbliver tændt for vore aktiviteter og arrangementer, selv om corona fortsat kan præge dagsordenen.

 

Jubilarstævne – vores forenings flagskib

Atter i år måtte vi desværre udskyde vores jubilarstævne.

2022 bliver i jubilarsammenhæng dermed et helt specielt år, da vi ser frem til en stor fejring af hele tre årgange, som er jubilarer i årene 2020, 2021 og 2022. Der er således al mulig grund til at se frem til en stor dag, hvor vi håber på stor deltagelse.

 

Det opsamlede Genforeningsår

Som bekendt blev fejringen af Genforeningen i 2020 i vid udstrækning en fuser, men mange gode kræfter arbejdede på at samle op på fejringen, så snart situationen tillod. Og i år kom muligheden, selv om der stadig var begrænsninger.

Fejringen af jubilæumsåret kulminerede således, da H.M. Dronningen den 13. juni i år fulgte i fodsporene på sin farfar Kong Christian 10. og besøgte Sønderjylland som det højtidelige højdepunkt i markeringen. Det blev en mindeværdig dag med besøgene ved Christiansfeld, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg.

 

Det er også væsentligt at nævne, at garnisonsmuseet fortsat er midlertidigt lukket og pakket i kasser, idet de tidligere lokaler i kælderen nu benyttes som konstabelmesse. Der er imidlertid etableret plads til museet i fine rammer i det tidligere munderingsdepot langs med Louisevej, hvor alle effekter også er opmagasineret. Nu mangler bare indretningen. Endvidere glæder vi os over det nye foreningslokale til soldaterforeningen i ”Rød Stue” ved siden af sergentmessen.

Vi kan også glæde os over, at XIII Lette Infanteribataljon nu har to stående kompagnier, Livkompagniet og 2. Lette Infanterikompagni, og at Stabskompagniet er under opbygning med indkaldte værnepligtige i august og reaktionsstyrkeuddannelse fra december. Det kører således planmæssigt med opbygningen af bataljonen. I øjeblikket udsendes Livkompagniet til Irak som beskyttelsesenhed. Der er således også gang i de internationale opgaver og dermed rigeligt at se til for vores kære regiment.

 

Til slut endnu engang ønsket om en Glædelig Jul samt et Godt Nytår 2022 til alle bladets læsere og annoncører. Tak for jeres støtte og tålmodighed. Pas godt på jer selv og hinanden!


Med kammeratlig hilsen

Keller Nielsen