Hjem > "Grill på Gravene" 2020

"Grill på Gravene" 2020

 

SMUK Grill på Gravene blev en virtuel SMUK oplevelse

Slesvigske Musikkorps har tilpasset programmet til COVID-19 restriktionerne

 

Af Keller Nielsen

 

Det var svært at få armene ned dagen derpå. SMUK Grill på Gravene blev, på grund af COVID-19 restriktionerne, gennemført den 18. juni som en virtuel koncert direkte på SMUKs hjemmeside og på Facebook. Koncerten blev transmitteret fra Slesvigske Musikhus. For musikerne var det en fest – også selv om man jo i den grad manglede den direkte respons fra publikum. ”Som musiker – med et kamera helt oppe i hovedet – er man ekstra meget på dupperne og sidder helt ude på stolekanten ved sådan en virtuel koncert. Det giver helt sikkert et kick. Man ved jo, at der er nogle derude, som følger med”, oplyser SMUKs musikere.

Både musikere og administration fik høstet værdifuld erfaring. ”Det er bestemt ikke sidste gang, vi laver en virtuel koncert” siger dirigent, Susanne Vibæk Svanekier. ”Det vil aldrig blive en erstatning for vores normale koncertvirksomhed, men koncertformen giver os eksempelvis mulighed for at komme ud til et bredere publikum, samt at lave koncerter direkte henvendt til vores udsendte soldater og deres pårørende”.

Som tilskuer til koncerten – hjemme i stuen – var det også en fantastisk oplevelse, selv om vi selv måtte diske op med øl og ringriderpølser. Men vi glæder os alligevel til, at vi kan opleve SMUK ”Live på Gravene” igen.

Koncerten ligger stadig tilgængelig på SMUKs hjemmeside og Facebook.

Man kan på hjemmesiden smukmusik.dk i øvrigt løbende holde sig orienteret om SMUK aktiviteter, herunder koncerten ”Vejen til Genforening”, som gennemføres den 10. september på Harmonien.